ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Τι είναι η Αγία Σφράγιση του Παναγίου Τάφου

Η Αγία Σφράγιση είναι το κεράκι που φτιάχνεται κάθε χρόνο πριν το Πάσχα στον Πανάγιο Τάφο και λειτουργείται 40 μέρες.
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί πριν από την τελετή του Αγίου Φωτός γίνεται πρώτα ένας σχολαστικότατος έλεγχος του Παναγίου Τάφου και αμέσως μετά τον σφραγίζουν με το μελισσοκέρι που είχε ετοιμαστεί το πρωί. Ο έλεγχος γίνεται για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε μέσα στον Πανάγιο Τάφο το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά. Αφού σφραγιστεί ο Πανάγιος Τάφος με το μελισσοκέρι οι αρχές τοποθετούν πάνω στο κερί τις σφραγίδες τους.
Μεγάλο ενδιαφέρον για τον έλεγχο δείχνουν και όλα τα άλλα δόγματα τα οποία με διάφορους τρόπους και πιέσεις έχουν από παλιά αποκτήσει δικαιώματα στον Πανάγιο Τάφο. Το ενδιαφέρον αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αν τύχει κάποια χρονιά να μη βγάλει το “Αγιο Φως ο Ορθόδοξος Πατριάρχης τότε θα αναλάβουν το προβάδισμα της τελετής του Αγίου Φωτός άλλοι.
Ο έλεγχος αρχίζει στις 10 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και τελειώνει στις 11. Όσο γίνεται ο έλεγχος Ορθόδοξοι “Αραβες νέοι διαδηλώνουν μέσα στον Ιερό Ναό υπέρ των ορθοδόξων δικαιωμάτων. Πρέπει να σημειωθεί ότι τον σχολαστικό έλεγχο του Παναγίου Τάφου παρακολουθούν εκπρόσωποι των Αρμενίων και άλλων δογμάτων.
Η Αγία Σφράγιση του Παναγίου Τάφου έρχεται σε ευλογία μετά το Τίμιο Ξύλο. Δίδεται σε πιστούς που έχουν μυστηριακή ζωή , δηλαδή εξομολογούνται στον πνευματικό τους πατέρα και κοινωνούν σώμα και αίμα Χριστού.
Η Αγία Σφράγιση μπορεί να θεραπεύσει και καρκίνο. Υπάρχουν πιστοί που έχουν πιεί αγία σφράγιση σαν μικρό χαπάκι και με την πίστη τους να θεραπευτούν από τον καρκίνο. Επίσης μπορούμε να σφραγίσουμε το σπίτι μας φτιάχνοντας μικρά σταυρουλάκια από την αγία σφράγιση και τα κολλήσουμε στην πόρτα του σπιτιού μας και στα παράθυρα.
Με τη σύναμη της πίστης μας και την ευλογία της Αγίας Σφράγισης μπορούμε να θεραπευτούμε και να φέρουμε ευλογία και σε άλλους σνθρώπους που την χρειάζονται. Πάντα όμως με αγάπη και διάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου